Varför WordPress?

Du kanske överväger att gå över till WordPress eller så kör du det redan på din hemsida, du är inte ensam. Jag vill även poängtera att WordPress inte längre är enbart ett bloggverktyg utan ett utmärkt gränssnitt för att bygga upp sin hemsida. WordPress startade som ett nischbloggverktyg men har nu blivit den mest populära publiceringsplattofrmen och webbplatsprogramvaran på nätet. För närvarande säger forskning att mer än 27% av Internet drivs av WordPress.

WordPress är en fri programvara, det betyder att du är fri att ladda ner, installera, använda och ändra den. Det är dessutom öppen källkod vilket innebär att källkoden till programvaran är tillgänglig för vem som helst att undersöka, modifiera och leka med. Det finns över 2600 teman och mer än 31,000 plugins tillgängliga helt gratis. Du kan ladda ner, installera och använda dem på vilken hemsida som helst.

WordPress används av miljontals människor och anledningen är att det är enkelt att anpassa sig till WordPress och relativt enkelt att använda. De flesta av de som använder WordPress är varken webbdesigners eller programmerare. Faktum är att de flesta börjar använda WordPress utan någon tidigare kunskap om att designa och bygga hemsidor. Anledningen till att WordPress är en idealisk kanditad är att det finns en uppsjö(läs: tusentals) teman att välja mellan. Det finns ett tema för i stort sett alla ändamål. Oavsett om du vill inrikta dig på att publicera dina fotografier, ha en nyhetssida eller en nätbutik så finns det ett tema som passar dig. WordPress-teman är enkla att anpassa eftersom många av dem har en panel för att ändra och anpassa dess utseende och funktionalitet. Du kan ändra färger, ladda upp logotyper, ändra bakgrund och andra häftiga saker med din hemsida utan att någonsin behöva skriva en rad kod.

WordPress är väldigt flexibelt och kan utökas med hjälp av plugins(tilläggsprogram). Precis som teman så finns det tusentals gratis och premium-plugins som du kan använda. Denna möjlighet att bygga ut sin hemsida med mer funktionalitet och dessutom kunna hantera det mycket enkelt är vad som gör WordPress så kraftfullt. Med hjälp av plugin kan du göra din hemsida sökmotorvänlig, WordPress är från grunden redan det men med ett SEO-plugin kan du förbättra det ytterligare.

Om inte allt detta skulle övertyga dig så är det dessutom väldigt enkelt att hantera WordPress. Det levereras med inbyggd uppdatering som låter dig uppdatera dina plugins och teman med ett knapptryck. Det meddelar dig automatiskt när nya versioner finns tillgängliga.

På grund av dess flexibla och robusta egenskaper använder många av de största varumärkerna WordPress för att driva sina hemsidor. Ett axplock nedan
Vita huset | Mercedes-Benz | Time | The Rolling Stones | Beyoncé | Usain Bolt | The Walt Disney Company | Vogue

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *