Skydda din sida från spammare med reCAPTCHA

reCaptcha v3

Du har säkert vid något tillfälle när du surfat runt och antingen fyllt i ett formulär eller liknande stött på följande ruta:

Den kallas för reCAPTCHA och är en gratis tjänst som skyddar din hemsida från skräppost och missbruk. Den använder avancerade riskanalystekniker för att skilja riktiga användare från bots.

reCAPTCHA v3 fungerar utan att användaren behöver interagera på något sätt, alltså slipper bocka i rutan “I’m not a robot”. Istället returnerar v3 en poäng för användaren och avgör på så sätt om det är en spam-bot eller en vanlig användare, utan att du som hemsideägare behöver göra mer än att implementera det.

Implementationen är förhållandevis enkel att göra. Du behöver skapa ett konto hos Google och sedan registera dig för “API-nycklar” för din sida. Nycklarna kommer ut i ett par som består av en “site key”(webbplatsnyckel) och en “secret key”(hemlig nyckel). Webbplatsnyckeln används för att åberopa reCAPTCHA-tjänsten på din webbplats eller mobilapplikation. Den hemliga nyckeln godkänner kommunikationen mellan din sida och reCAPTCHA-servern för att verifiera användarens svar.

Du börjar alltså med att registera ett Google-konto(om du inte redan har ett) och sedan går till följande sida för att generera ut API-nycklar: https://www.google.com/recaptcha/admin/

Sedan kan du använda dig av ett gratis-plugin till WordPress för att ännu enklare sköta implementationen.

Kontakta gärna mig om du önskar hjälp. Jag hjälper kostnadsfritt till om det är enklare åtgärder eller frågor. Om det krävs mer jobb så kommer vi tillsammans överrens om ett pris som känns bra.

Exempelbild för hur det ser ut när du skapar API-nycklarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *